top of page
Vyhledat

Culture Moves Europe – výzva na individuální mobilitu

Jste umělec nebo pracujete v kultuře? Máte zájem o krátkodobý zahraniční výjezd? Požádejte o grant ve výzvě programu Culture Moves Europe, která je otevřená až do 31. května 2024.


Výzvy se chopila strategická konzultantka Vize tance Blanka Marková a díky podpoře Culture Moves Europe absolvovala výzkumný a networkingový rezidenční pobyt v Německu u spřátelené organizace Bundesverband Freie Darstellende Künste s cílem seznámit se s možnostmi podpory performing arts ve venkovských regionech Německa. Pobyt absolvovala v období od 18.3. do 2.4. 2024 a navázala kontakty se zástupci projektů Tanz weit draussen, flausen+ a mobiles Kulturamt. Především iniciativa Tanz weit draussen je velkou inspirací v kontextu decentralizace a podpory současného tanečního umění. Tanz weit draußen je celostátní síť pro výměnu zkušeností a rozvoj současného tance ve venkovských regionech Německa. Cílem je posílit a zprofesionalizovat taneční umělce na venkově a zviditelnit je. Formáty jsou zaměřeny na vytváření sítí a setkávání ve venkovských regionech a mezi nimi a na snižování strukturálních deficitů a znevýhodnění současného tance mimo centra měst. Více informací najdete na jejich webu https://aktiontanz.de/tanz-weit-draussen/.


Pokud máte zájem zapojit se do online debat s německými zástupci nezávislé taneční scény, koukněte na web https://aktiontanz.de/portfolio_page/auf-einen kaffee-mit-digitale- gespraechsreihe/ nebo se ozvěte na mail blanka@vizetance.org.





Výzva Culture Moves Europe na individuální mobilitu poskytuje finanční podporu na cestovní náklady (doprava, ubytování atd.) umělce nebo kulturního pracovníka, který má bydliště v jedné ze zemí programu Kreativní Evropa a jede do jiné země tohoto programu, aby zde realizoval projekt s mezinárodním partnerem (organizací nebo jednotlivcem). Veškeré informace najdete na webu




bottom of page